Biblioteca Virtual Joaquim Vicent Guimerà

Els meus mentors:

Lluis Santapau Egea

Els meus records d`infantesa em parlen de quan el pastisser i a la vegada pintor vinarossenc Lluis Santapau venia a la nostra ciutat de vacances, -preferentment a l`estiu-, m´invitava a anar a la seua casa a pintar. I ell, amb una veritable paciència, m´ensenyava com usava els colors de cera fins al moment en que la seua paciència em deia que ja seguiriem un altre dia. Sempre m`ha agradat pintar i -sobre tot- expressar amb el retrat l›ànima interior de la gent. He seguit aquest aprenentatge i al cap del temps encara cerco pintant i expressant -amb l´intensitat que em va mostrar el pintor vinarossenc-, els retrats. Això sempre m`ha fet interpretar altra de les meues aficions: la fotografia, on l´expressió humana, el gest, i l´acció han estat un dels meus punts més importants; amb la fotografia d´arquitectura, la macro-fotografia, i el treball d´imatge a baixa velocitat.

Carles Santos i Ventura

Des de que jo era ben menut, Carles Santos sempre m´incitava a pintar, i sobre tot a crear. Durant molt de temps he anant seguint els seus consells i les seus propostes. Des del seu viatge a Nova York amb la meua cosina Lolo, sempre hi ha hagut una veritable i real comunicació amb una persona que s´apropava a la gent per oferir-li la seua experiència. Carles no només ha estat un dels músics i compositors més considerats del nostre pais durante la seua vida, sinó que també ha estat un veritable dinamitzador de la cultura de la nostra ciutat. Malgrat això no ha estat reconegut a l´Estat Espanyol tant i com ho ha estat a la Unió Europea i fins i tot al llarg i ample del món. La meua satisfacció és haver pintat el retrat que ell mateix va dir que era el que el representava d›una forma més expressiva i real de seua persona.

Premi Santapau de xocolateria 2019

Podeu llegir la darrera informaació sobre el Premi Lluís Santapau de Xocolateria que es celebra cada any a Barcelona, amb reconeixement nacional i internacioal del pintor i pastisser vinarossenc