Biblioteca Virtual Joaquim Vicent Guimerà

Fotografia d´efectes

Tenir la càmera fotogràfica a la nostra disposició i usar-la amb la mirada en tot el que manualment podem fer d´ella ens dona la possibilitat de crear mons diferents i de jugar amb la realitat de les imatges per aconseguir uns resultats que surten sempre de la nostra imatginació i del coneixement dels instruments que usem. Una cosa és fer ús del instrument que tenim i aprofitar-nos de lo que ens posa a l´abast, i d›altra cosa ben diferent és manipular digitalment una imatge. En el cas que us presento, totes les imatges han estat creades i capturades dirèctament per les meues càmeres.

Efectes visuals

Amb el treball de la càmera, sempre només el treball de càmera si hem de parlar de fotografia. D´altra cosa és disseny i manipulació d›´matge. Un contrallum que perfila les figures. És una fotografia de matinada. L›altra representa un sol roig, el sol des de La Salzedella com a resultat dels incendis del any 2014.

Baixa velocitat

Fotografies fetes a molt baixa velocitat presenten la percepció del moviment en les càmeres. Aquesta foto està feta a 1/10 de segon, i pot dir-se que és una imatge d´alta dificultat

Efectes de flash i exposició temporal

Hem aplicat flash d´acompanyament i per això les figures humanes és veuen ben delimitades. Però a la vegada, en la mateixa captura d´imatge (la mateixa foto), hem perllongat el temps d´exposició, i per això el foc de les torxe, es fa patent i s´allarga amb un interessant efecte visual.

Exposició nocturna

Sortir a les quatre de la matinada per fer fotografia és una cosa que pot cautivar, si realment estàs interessat en aconseguir resultats. Des de dalt de l´Ermitori de la Misericòrdia, amb exposició de 120 segons.

Ull de peix

Aplicar lens sobre els objectius, per aconseguir resultats diferents, són accions que es poder fer dins del món de la fotografia- En aquest cas, hem usat de «un ull de peix», que aconsegueix sintetitzar els espais interiors dels edificis per donar-nos una idea més visual dels monuments.
La fotografia, tant digital com analògica ens presenta la realitat en la que vivim, plena de colors